8.1.13

Μανιτάρια φρέσκα γεμιστά με τυριά και άνηθο

Φώτο δεν έχω παραδόξως γιατί πραγματικά δεν το σκέφτηκα (!!), αλλά η συνταγή τα σπάει. Αν σας αρέσουν τα φρέσκα μανιτάρια, πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε. Και είναι και πανεύκολη!
Θα χρειαστείτε:

  • Μια συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (όχι πλευρώτους, κάποια με "καπάκι")
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • Ελάχιστο λάδι για το ταψί
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί (ή ρούμι)
  • Λίγη μοτσαρέλλα για τόστ (όχι την φρέσκια δλδ) ή κασέρι ή και τα δύο
  • Μια κουταλιά φιλαδέλφεια
  • Λίγη παρμεζάνα
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πλένετε τα μανιτάρια και ξεχωρίζετε κοτσανάκια από "καπάκια". Ξεφλουδίζετε τα "καπάκια" και ψιλοκόβετε τα κοτσανάκια. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σωτάρετε ελαφρά με το βούτυρο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε με το κρασί (ή ρούμι) και σιγοβράζετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε τα τυριά (εκτός από την παρμεζάνα) και τον άνηθο. Ανακατεύετε και με το μείγμα γεμίζετε τα καπάκια, ενώ αποπάνω ρίχνετε λίγη παρμεζάνα. Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και ψήνετε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά στο φούρνο (εγώ έβαλα αέρα μαζί με αντιστάσεις) στους 180 βαθμούς (προσοχή μη το κάψετε!)

Τα έκανα για ένα τραπέζι κι άκουσα εκπληκτικά σχόλια, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Καλή χρονιά σε όλους σας και καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου