13.5.12

Χειροποίητο παγωτό γιαούρτι φράουλα!

Βασικά μπορείτε να το κάνετε με ό,τι φρούτο θέλετε, αν και υποθέτω θα ταιριάζει περισσότερο φράουλα, μπανάνα ή ροδάκινο, αλλά μια δοκιμή θα σας πείσει. Είναι πανεύκολη συνταγή με λιγα υλικά, πολύ οικονομική και πολύ εντυπωσιακής εμφάνισης και το κυριότερο δεν περιέχει ζάχαρη, αν και το μασκαρπόνε που έχει δυστυχώς την κάνει και κάπως παχυντική :P

Υλικά: (βγάζει περίπου 7 παγωτάκια)

1 κεσεδάκι μασκαρπόνε 250 γρ.
1 γιαούρτι 2% (εγώ πήρα το only 2% της μεβγάλ)
7 με 10 φράουλες, ανάλογα το γούστο σας
1 κουταλιά της σούπας κακάο
2 μπισκότα πτι μπερ
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κοφτή γλυκό πορτοκάλι ή μήλο ή άλλο γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)
Λίγη χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Πλαστικά ποτηράκια
Ξυλάκια

Εκτέλεση:

Tρίβετε τα μπισκότα και ψιλοκόβετε τις φράουλες. Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί.


Τα ανακατεύετε με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχυτήτα.


Είναι λίγο χάλια η φώτο, αλλά από γεύση σκίζει, σας διαβεβαιώ :P


Γεμίζουμε κάθε ποτηράκι με λίγο μείγμα και βάζουμε ένα ξυλάκι.


Πασπαλίζουμε κάθε ποτηράκι με λίγο τρούφα για διακόσμηση.


Καλύπτουμε με σελοφάν και βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφήνουμε τουλάχιστον πέντε ώρες και καταναλώνουμε άφοβα. Αντέχουν στην κατάψυξη για μήνες. Όταν είναι να καταναλωθεί σπάτε το ποτηράκι και το τρώτε :P
Παρότι γίνεται αρκετά σκληρό, είναι πολύ νόστιμο και είναι ό,τι πρέπει για κρίση υπογλυκαιμίας :D
Φώτο χωρίς το ποτηράκι όταν καταναλώσω ένα. Προσοχή να μη φάτε το μειγμα πριν το παγώσετε, ο πειρασμός θα είναι μεγάλος! :P

ΥΓ: Να έχετε υπόψη πως αν βάλετε γλυκό κουταλιού μέσα θα αποκτήσει το γλυκό έστω και λίγο ζάχαρη (ας δεχτούμε πως το έχετε φτιάξει εσείς και δεν έχετε βαλει μέσα ζάχαρη γιατί αν πάρετε έτοιμο, σίγουρα θα είναι τίγκα στην ζάχαρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου