17.3.14

Σπανάκι στο γουοκ με σκόρδο και σόγια σως



Μόλις έφτιαξα την καταπληκτικότερη γεύση που μπορεί να υπάρχει σε "σαλάτα" σπανάκι. Φώτο δεν έβγαλα γιατί το τσάκισα και η συνταγή δεν πολυενδείκνυται αν έχετε χαμηλή πίεση (καλή ώρα), αλλά αν σας αρέσει η σαλάτα oshitashi (σπανάκι στον ατμό με σόγια σως) από το sushi bar, θα ξετρελαθείτε!
Θα χρειαστείτε λίγο σπανάκι φρέσκο (ας πούμε δύο κούπες), δύο μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, τρεις σκελίδες σκόρδο, λίγη σόγια σως κι ένα γουόκ (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι). Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σωτάρετε πολύ ελαφρά, για πολύ λίγο, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το σπανάκι και το ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει (πάντα χαμηλή φωτιά, μη το κάψετε!) Παράλληλα καθαρίζετε τα σκορδάκια και τα χτυπάτε σε ένα γουδί, να απελευθερώσουν τα έλαιά τους (η συνταγή δεν ενδείκνυται επ' ουδενί, αν πρόκειται να φιλήσετε κάποιον/α μετά!) Μόλις μαλακώσει το σπανάκι (μετά από πέντε έξι λεπτά δλδ), σβήνετε την φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο και ελάχιστη σόγια σως. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο καυτερή πιπεριά σε σκόνη. Εγώ έκοψα και μισό αβοκάντο αποπάνω και πρόσθεσα και λίγα ντοματίνια για χρώμα.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου