8.5.14

Η γκουρμεδια της ημερας: κοτοπουλο με σκορδο, κουρκουμα, δεντρολιβανο και κρεμα με πατατες τηγανητες φουρνου και καροτο/σπαραγγια.

Πρόκειται για πολύ απλή, αλλά πολύ γευστική συνταγή!
Για δύο άτομα θα χρειαστείτε:

-2 τμχ κοτόπουλο στήθος ή μπούτι (ό,τι προτιμάτε, εγώ χρησιμοποίησα μπούτι από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής)
- Λίγο κρασί για σβήσιμο (μισό ποτήρι κρασιού περίπου)
- Τρία "μάτια" σκόρδο
- 1 ρίζα φρέσκου κουρκουμά (υποθέτω 1 κ.γ. αποξηραμένου θα είναι το ίδιο)
- λίγο σκόρδο σκόνη για έξτρα γεύση σκόρδου (προαιρετικό, αν σας αρέσει)
- λίγο δεντρολίβανο
- 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 καρότα
- 10 σπαράγγια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λάδι

Εκτέλεση:

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρό μέγεθος, όπως τις τηγανητές. Τις απλώνετε σε ένα ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί αποκάτω και αλατοπιπερώνετε καλά. Προσθέτετε ρίγανη και λίγο λάδι. Ανακατεύετε καλά να πάει το λάδι σε όλες τις πατάτες. Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 150 βαθμούς. Μετά τα 45 λεπτά, δυναμώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αν θέλετε ανάβετε και το γκριλ για να ξεροψηθούν λίγο. Τις κοιτάτε συνεχώς μετά το 45λεπτο, διότι επειδή είναι κομμένες σε μικρό μέγεθος, μπορούν να καούν πολύ εύκολα.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και του ρίχνετε και δεντρολίβανο. Το βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι να ψηθεί. Μόλις ροδίσει κι από τις δύο μεριές, δυναμώνετε την φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Συνεχίζετε να το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο. Μερικά λεπτά πριν σβήσετε την φωτιά, ρίχνετε το φρέσκο σκόρδο και το σκόρδο σε σκόνη, τον κουρκουμά, καθώς και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε να πάρει μια βράση και ύστερα κλείνετε εντελώς το μάτι, αφήνοντας όμως το τηγάνι σκεπασμένο επάνω στην εστία.
Τα καρότα και τα σπαράγγια απλώς τα βράζετε για κάνα δεκάλεπτο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου