29.5.13

Αφράτη τυρόπιτα

Η παρακάτω συνταγή προέκυψε σχεδόν τυχαία και επειδή έχει εκπληκτική γεύση, χωρίς να είναι βαριά, σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά για ένα μεσαίο ταψί:
500 γρ. φέτα
500 γρ. ανθότυρο
100 γρ. μοτσαρέλλα κίτρινη
Μισή χρωματιστή πιπεριά
Μια χούφτα άνιθο
Ένα αγελαδινό γιαούρτι
Δύο αυγά
Λίγο γάλα
1 κλωνάρι πράσσο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουτί φύλλο κρούστας
Μισό κουτάκι σόδα με ανθρακικό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για να θερμανθεί. Ψιλοκόβετε την πιπεριά, τον άνιθο, το κρεμμύδι και το πράσσο. Τρίβετε τα τυριά. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπωλ το γιαούρτι και τα αυγά και προσθέτετε τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε το κουτί με τα φύλλα. Λαδώνετε ένα με λίγο λάδι και το στραπατσάρετε μέσα στο ήδη ελαφά λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε με δεύτερο φύλλο. Απλώνετε γέμιση. Προσθέτε δύο ακόμα ελαφρώς λαδωμένα φύλλα. Απλώνετε γέμιση. Κάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η γέμιση και κλείνετε με δύο φύλλα ακόμα. Τα αλείφετε καλά με λάδι αυτά έτσι ώστε να ροδίσουν στο ψήσιμο. Προσθέτε σουσάμι αν θέλετε. Ανοίγετε την σόδα και περιχύνετε με την μισή περίπου το ταψί. 
Ψήνετε για περίπου μισή ώρα. Γίνεται πολύ αφράτη κι ελαφριά, τρώγεται και ως κυρίως γεύμα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου