15.1.13

H αποστολή σας


1. Θα παραλάβετε ένα σώμα: Μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι, αλλά θα είναι δικό σας για όλη σας την ζωή.
2. Θα μάθετε μαθήματα: Έχετε εγγραφεί σε ένα άτυπο σχολείο πλήρους απασχόλησης που λέγεται ζωή. Κάθε μέρα σε αυτό το σχολείο θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μαθήματα, τα οποία μπορεί να σας αρέσουν ή μπορεί να τα θεωρήσετε άσχετα και χαζά.
3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα: Η ωριμότητα είναι μια διαδικασία δοκιμών και λάθους, μια διαδικασία πειραματισμών. Τα πειράματα που «απέτυχαν» είναι χρήσιμα για την διαδικασία όσο και εκείνα που τελικά «δούλεψαν».
4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθετε: Ένα μάθημα θα σας παρουσιαστεί σε διάφορες μορφές μέχρι να το μάθετε, οπότε μπορείτε να πάτε στο επόμενο μάθημα.
5. Τα μαθήματα δεν τελειώνουν ποτέ: Δεν υπάρχει περίοδος ζωής που να μην έχει μαθήματα. Αν είστε ζωντανοί, υπάρχουν μαθήματα να μάθετε.
6. Το καλύτερο είναι ήδη εδώ, τώρα: Όταν το μέλλον γίνει παρόν, τότε θα έχετε μόλις αποκτήσει ένα νέο μέλλον που θα φαίνεται καλύτερο από το τότε παρόν.
7. Οι άλλοι είναι απλώς οι καθρέφτες σας: Δεν μπορείτε να αγαπήσετε ή να μισήσετε κάτι σε κάποιον, εκτός κι αν αντανακλά σε κάτι που και εσείς αγαπάτε ή μισείτε στον εαυτό σας.
8. Το τι θα κάνετε με την ζωή σας, εξαρτάται από εσάς: Έχετε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεστε, το τι θα κάνετε με αυτά, εξαρτάται από εσάς. Η επιλογή είναι δική σας.
9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας: Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής είναι μέσα σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε, να ακούσετε και να εμπιστευτείτε.
10. Είτε νομίζετε πως μπορείτε, είτε νομίζετε πως δεν μπορείτε, σε κάθε περίπτωση έχετε δίκιο.




Σκεφτείτε το!

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου