12.1.13

Γλυκοπατατόσουπα με κολοκυθάκια, καρότο και τζίντζερ

Η συνταγή μου προέκυψε τυχαία, επειδή κάπου διάβασα πως η γλυκοπατάτα έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία, οπότε όταν τις πέτυχα μπροστά μου, αποφάσισα να αγοράσω μερικές για να τις δοκιμάσω και τελικά αυτό που μου προέκυψε ήταν εκπληκτικό από άποψη γεύσης.
Θα χρειαστείτε:
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (ή 3 μικρότερες)
  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια (ή 4 μικρότερα)
  • 2 μεγάλα καρότα (ή 3 μικρότερα)
  • τζίντζερ αποξηραμένο
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 2 κύβους λαχανικών ή κότας (εγώ έβαλα έναν και έναν)
  • αλάτι, πιπέρι
  • κάρυ
  • πάπρικα
  • νερό, λάδι
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν οι γλυκοπατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα και τα κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα. Τις σκεπάζετε με νερό και βάζετε και το γάλα καρύδας, καθώς και τους κύβους. Μετά από κάνα δεκάλεπτο, αφαιρείτε τις γλυκοπατάτες (η άλλη λύση είναι να τις βάλετε προς το τέλος, πάντως βράζουν πολύ γρήγορα) και μόλις βράσουν τα κολοκυθάκια και τα καρότα, βάζετε αλατοπίπερο, κάρυ, πάπρικα και λάδι (δοκιμάζετε για να δείτε τις ποσότητες, δεν ξέρω ακριβώς να πω). Περνάτε την σούπα από το μπλέντερ να γίνει πηχτή (γι αυτό πρέπει να μην έχετε βάλει πολύ νερό στην αρχή, καλύτερα να βγει πιο πηχτή και να την αραιώσετε με λίγο νερό).

Εμείς ξετρελαθήκαμε, ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου