9.1.13

Ταλιατέλες με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο κολοκυθιώ


Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο ταλιατέλες

300 γραμ. ντοματίνια
2 μπάλες μοτσαρέλα βουβαλίσια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το πέστο κολοκυθιών:
5 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
5 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος


Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ψήστε τα στους 220ο C για 12 λεπτά.
Βάλτε όλα τα υλικά για το πέστο κολοκυθιών στον πολυκόπτη και πολτοποιείστε τα.
Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τις.
Βάλτε το πέστο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατέψτε.
Ρίξτε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου