Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ πιάτο, γεμάτο βιταμίνες και γεύση. Γλυκιά κολοκύθα δεν είχα ξαναχρησιμοποίησει ούτε ξαναδοκιμάσει ποτέ και η γεύση της σούπας με ενθουσίασε, ενώ η παρασκευή της ήταν γρήγορη και εύκολη! Θα χρειαστείτε τα εξής για δύο μεγάλα μπωλ ή τρία κανονικά βαθιά πιάτα:
- 500 γρ. γλυκιά κολοκύθα
- 2 καρότα μέτρια
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμύδι ξερό μικρό
- 1 κλωναράκι σέλερυ
- ζωμό κοτόπουλου, περίπου 2 κούπες
- 1 κούπα γάλα
- αλάτι
- μοσχοκάρυδο
- γλυκιά πάπρικα
- κάρυ
- λίγο λάδι
- μαιντανό για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα κρεμυδάκια, το κρεμύδι και το σέλερυ και τα βάζετε να "τσιγαριστούν" σε λίγο νεράκι (πλέον δεν τσιγαρίζω ποτέ σε λάδι, βάζω μόνο ωμό στο τέλος, αλλά αν θέλετε το κάνετε έτσι).
Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτετε τα κομμάτια της κολοκύθας που την έχετε καθαρίσει από την φλούδα της και την έχετε κόψει σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό από κοτόπουλο που τον διαλύετε σε περίπου μια κούπα νερό (εγώ έχω φτιάξει δικό μου ζωμό που έχω αποθηκευμένο στην κατάψυξη ως παγάκια και απλώς τα πετάω μες στο φαγητό και προσθέτω νερό με το μάτι - είναι αυτά τα κιτρινωπά στην φώτο που ακολουθεί). ΠΡΟΣΟΧΗ όμως μη βάλετε πολύ νερό, δεν θέλουμε να γίνει πολύ νερουλή γιατί δεν θα μπορεί να γίνει σαν κρέμα μετά στο χτύπημα. Αν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα να βάλετε λιγότερο νερό και να προσθέσετε κι άλλο αργότερα παρά να σας γίνει εντελώς σούπα και να μη διορθώνεται μετά.
Προσθέτετε το γάλα, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει για περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Μόλις δείτε πως η κολοκύθα μαλακώνει, βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ προκειμένου να γίνει βελουτέ.
Ξαναρίχνετε την σούπα πίσω στην κατσαρόλα αφού πρώτα σβήσετε το μάτι και προσθέτετε μοσχοκάρυδο, κάρυ και πάπρικα κατά βούληση - κάντε δοκιμές μέχρι να αποκτήσετε μια βελούδινη, αλλά πικάντικη γεύση! Αν δεν χρησιμοποιήσατε λάδι για το τσιγάρισμα στην αρχή, το προσθέτετε τώρα. Πλένετε ένα ματσάκι μαιντανό και διακοσμείτε..
..και καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου