19.10.15

Τιραμισού - η αυθεντική ιταλική συνταγή


Υλικά:

Δυο αυγά πολύ φρεσκα, ενα κουτι τυρι μασκαρπονε, μπισκοτα σαβαγιαρ,
δυνατος καφες, καλουα, 2 κ.γ. ζαχαρη

Εκτέλεση:

  • Φτιαχνεις τον καφε. Βαζεις αρκετο σε ενα μεγαλο μπολ και ριχνεις μεσα λιγο καλουα (οχι πολυ λιγο, ουτε πολυ). Το αφηνεις στην ακρη να κρυωνει. 
  • Χτυπας τα ασπραδια σε ένα μπωλ μέχρι να γίνουν πολυ ΠΟΛΥ σφιχτη μαρεγκα. 
  • Χτυπας μετα τους κροκους με την ζαχαρη να αφρατεψουν. Προσθετεις το τυρι μασκαρπονε (ολο το κεσεδακι). Προσθετεις την μαρεγκα κι ανακατευεις πολυ απαλα για να μη χαλασει. Βαζεις και λιγο καφε με καλουα (ξερω γω 6, 7 κουταλιες της σουπας, δοκιμαζεις και βλεπεις).
  • Παιρνεις ενα μπισκοτο σαβαγιαρ. Το βουτας στον καφε με το καλουα γρηγορα (ισα να μαλακωσει ελαχιστα!) και το βαζεις στο μπωλ/μπωλακι/πυρεξακι μικρο που θες να χρησιμοποιησεις (προτιμω τα ποτηρια γιατι αν ειναι ολοκληρο, ψιλοδιαλυεται οταν το κοβεις). 
  • αζεις μια στρωση κρεμας. Μετα παλι μπισκοτο. Μετα παλι κρεμα.
  • Πριν το σερβιρεις πασπαλιζεις με κακαο! Δεν σερβιρεις αν δεν περασουν 5 ωρες τουλαχιστον να παγωσει καλα - το καλυτερο ειναι να μεινει μια νυχτα.

Αυτη ειναι η αυθεντικη συνταγη, εγω εβαλα και λιγο σαντιγυ μεσα για εξτρα κρεμωδη υφη - λιγο, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αν έχεις θέμα με τα ωμά αυγά, δεν βάζεις την μαρέγκα και βάζεις μόνο σαντιγύ, αλλά δεν το συνιστώ.

Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου