19.10.15

Τα πιο καταπληκτικά μπισκότα βανίλιας!

Υλικά:

2 αυγα,
450 γρ αλευρι,
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ,
150 γρ μαυρη ζαχαρη,
230 γρ λιωμενο βουτυρο,
βανιλιες,
μισο κ.γ. αλατι
4 κ.σ. ζαχαρη καστανη με 2 κ.γ. κανελα για αποπανω

Εκτέλεση:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν. Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα σιγα σιγα και ζυμωνουμε. Βαζουμε την ζυμη μιση με μια ωρα στο ψυγειο να παγωσει.
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 να ζεσταθει. Πλαθουμε τα μπισκοτα σε ο,τι σχημα θελουμε (οχι μεγαλα, φουσκωνουν καπως στον φουρνο). Τα στρώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλιζουμε αποπανω με την ζαχαροκανελα και ψηνουμε για κανα δεκαλεπτο (ΠΡΟΣΟΧΗ μη τα παραψησετε, καιγονται ευκολα!)

Καλη επιτυχια!

ΥΓ. Νομιζω θα τους πηγαινε και ξυσμα πορτοκαλιου, αλλα δεν ειχα. Παραλλαγες με κομματακια σοκολατας ή αποξηραμενα φρουτα ή και τα δυο, νομιζω θα ηταν πετυχημενες - να τα βαλετε στην ζυμη ομως ολα πριν την παγωσετε, σκληραινει λιγο μετα! smile emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου