27.9.13

Ρεβιθάδα φούρνου με μελιτζάνες και ρύζι

Αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε έτσι τα ρεβίθια, σας εγγυώμαι πως θα ξετρελαθούν και οι πιο αρνητικοί με τα ρεβίθια. Πανεύκολη συνταγή με σχετικά λίγα υλικά και πολύ υγιεινή.



Υλικά:
Ρεβίθια
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 σκορδάκια (μάτια)
2 μελιτζάνες φλάσκες
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Δύο δάφνες
Μαϊντανός
Τσίλι (προαιρετικά)
Ρύζι σπυρωτό

Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη για να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα ρεβίθια στην χύτρα να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ κόβετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Τις στρώνετε σε ένα πυρέξ. Προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με μιάμισι κούπα περίπου από το ζουμί τους (να τα καλύψει σχεδόν, αλλά όχι εντελώς). Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα βάζετε αποπάνω. Βάζετε και το σκορδάκι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις δάφνες και το τσίλι (αν θέλετε) και ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς - την πρώτη μισή ώρα σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. 

Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι. Μόλις δείτε το φαγητό στον φούρνο να έχει πιει τα πιο πολλά ζουμιά και να έχει ροδίσει, το βγάζετε από τον φούρνο, του βάζετε λάδι και το ανακατεύετε με το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου