2.2.13

Ριζότο παρμεζάνας ..παχυντικό!

Πανεύκολη, πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή, αλλά αρκετά παχυντική, οπότε μη την φτιάχνετε συχνά!

Υλικά (για 2 άτομα):
250 γρ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λευκό ρούμι ή λευκό κρασί
Περίπου 1 λίτρο νερό βραστό
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κύβο λαχανικών ή κότας
Παρμεζάνα
1 κουταλιά μεγάλη της σούπας τυρί κρέμα philadelphia
Βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
Πιπέρι φρέσκο
Φρέσκο λάδι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ελάχιστο λάδι (ή βούτυρο, ή απλώς νερό, αν θέλετε να το κάνετε κάπως πιο υγιεινό). Ρίχνετε και τον κύβο για να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε να μπερδευτούν τα υλικά και σβήνετε με το ρούμι (ή το κρασί). Έχετε διαρκώς δυνατή φωτιά, δεν χαμηλώνετε ποτέ (όχι τέρμα, αλλά ένα κλικ πιο κάτω). Προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να απορροφηθεί, οπότε ξαναπροσθέτετε κι άλλο και συνεχίζετε μέχρι να δείτε πως το ρύζι έβρασε. Μόλις απορροφήσει και το τελευταίο νερό, προσθέτετε το χυμό από λεμόνι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί κι αυτό. Σβήνετε και αποσύρετε από την φωτιά. Βάζετε το φιλαδέλφια και όση τριμμένη παρμεζάνα θέλετε (αλλά μπόλικη), καθώς και λίγο λάδι ακόμα. Ρίχνετε τον βασιλικό και τρίβετε πιπέρι. Σερβίρετε και απολαμβάνετε! 

Η φώτο είναι από το κινητό μου και είναι απλώς για να πάρετε μια ιδέα :)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου